Koteletter i fad


Koteletter i fadKoteletter i fad laves typisk på enten karry- eller tomatsovs. Selvom karry-udgaven kan være god på en kedelig tirsdag, er versionen med Verdens Bedste Tomatsovs en ret du kan lave til både hverdag og fest!

Ingredienser

 

  • 6 svinekoteletter
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 200 g bacon i tern
  • 200 g cocktailpølser
  • 1/4 liter madlavningsfløde
  • 400-500 ml Verdens Bedste Tomatsovs
  • Paprika
  • 2 spsk. mel
  • Salt og peber
  • Basmati eller jasmin ris

 

Fremgangsmåde

 

  1. Vend koteletterne i en blanding af mel, paprika, salt og peper og brun dem på begge siderne til de begynder at tage lidt farve. Det er vigtigt kun lige at lade dem få farve, da en kotelet som først er gennemstegt og derefter kogt, bliver garanteret tør.
  2. Svits i mens bacon på en anden pande og tilsæt løg og hvidløg når bacon er halvfærdigt.
  3. Hæld fedtet fra bacon/løg-blandingen og tilsæt champignon og cocktail pølser.
  4. Efter et par minutter, tilsættes tomatsovs og madlavningsfløde. Blandingen varmes igennem indtil sovsen er ensfarvet.
  5. Læg koteletter i et fad (deraf navnet) og hæld sovsen over. Sørg for at fordele fyldet jævnt og at alt er nogenlunde dækket af sovs.
  6. Bag retten i varmluftsovn ved 180 grader i 30 minutter.
  7. Serveres med ris.
Print denne opskrift

9 Comments »

  1. Bente B siger:

    Jeg har lige prøvet din tomatsovs – der er ikke et øje tørt, den er bare fremragende og kan bruges til flere forskellige opskrifter, jeg har brugt den til koteletter i fad – jeg må sige den går rent ind. Tak for dine gode indslag

    • admin siger:

      Hej Bente. Tak for de rosende ord. Jeg har faktisk også lige lavet koteletter i fad med Verdens Bedste Tomatsovs og den er altså bare god! 🙂

  2. Malene K siger:

    Du har ikke tilfældigvis et billede af koteletter i fad som du kan ligge ind? Kunne rigtig godt tænke mig at se hvordan det ser ud færdiglavet 🙂

    • admin siger:

      Hej Malene. Det har jeg desværre ikke. Men nu du siger det, lyder det som en god ide med billede af alle retter. Det vil jeg begynde at tage når jeg laver de forskellige opskrifter 🙂

  3. Lars Langhoff siger:

    Så er det tid til at lave en ordentlig omgang af din tomatsovs (fik jo ikke lavet nok sidst hehe)og denne gang vil jeg oveni kaste mig over din opskrift på koteletter i fad 😊😊 glæder mig allerede 😊

    • admin siger:

      Glæder mig til at høre hvad du synes 🙂

      • Lars Langhoff siger:

        Har købt kamkotelettwr til retten i denne omgang. Hvad plejer du at bruge? Nakkekoteletter f.eks. giver jo en anden smag i forhold til det ekstra fedt de indeholder 😊 men giver dig en opdatering, når retten er spist og fortæret 👍

        • admin siger:

          Jeg plejer faktisk at bruge nakkekoteletter. Synes det er svært at lave møre kamkoteletter. Har overvejet sous vide af en kamsteg og så bare skære ud og smide ned i sovsen lige inden servering.

          • Lars Langhoff siger:

            En virkelig, virkelig lækker ret 😊😊 men fremadrettet bruger jeg nakkekoteletter 😊 kamkoteletterne nåede at blive en smule tørre.. Men absolut ikke sidste gang jeg laver den ret. Nu har jeg så også sovs til et par gange 😂😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *