Lasagne


Lasagne

Knorr har desværre fået de fleste danskere overbevist om, at deres pulver lasagne er den rigtige. Hvorfor ikke lave den selv? Med Verdens Bedste Tomatsovs er det let som en leg.

Ingredienser

  • 9 lasagneplader
  • 500 g hakket oksekød
  • 400-500 ml Verdens Bedste Tomatsovs
  • 150 g revet mozarella
  • 6 dl mælk
  • 1 stort løg
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Brun oksekødet i en gryde og tilsæt tomatsovsen, når kødet er ensfarvet. Rør løbende i blanding. Smag til med salt.
  2. Kom mel og smør i en gryde og varm det op under omrøring. De to ingredienser skal blive til en ensartet masse, uden at tage farve.
  3. Tilsæt mælk lidt af gangen til mel/smør-blandingen. Sørg for at røre grundigt imens mælken tilsættes.
  4. Kom lidt peber samt løget skåret i to halve i mælken og lad sovsen småkoge i 3 minutter. Derved sikrer du, at den melede konsistens forsvinder, da melet koges ud i smør og mælk.
  5. Find et ovnfast fad frem og læg skiftevis et lag kødsovs, bechamel (den hvide sovs) og derefter lasasgneplader i. Der skulle gerne være nok til tre lag, men pas på ikke at komme alt for meget kødsovs mellem lasagnepladerne. Sørg for at have nok kødsovs til at kunne afslutte med kødsovs og bechamel på toppen.
  6. Fordel osten på toppen af fadet og stil lasagnen i ovnen, hvor den bager ved 200 gr i ca. 30 minutter.
  7. Tag lasagnen ud og stik igennem den med en kniv. Lasagnepladerne skulle nu gerne være nemme at stikke igennem. Ellers giver du den 10 minutter mere.
  8. Lad lasagnen trække i 10 minutter inden den spises eller endnu bedre, tilbered lasagnen dagen før og varm den op.

Print denne opskrift

10 Comments »

  1. Peter siger:

    Skal løget i bechamelsaucen bare koge med i 3 min og så fjernes igen – – eller skal det blendes ind i saucen?

    • admin siger:

      Det skal bare koge med. Saucen skal ikke blendes efterfølgende. Når du koger den, koger melet ud i sovsen og hjælper med til at jævne lasagnen. Nogle blander bechamel og kødsovs sammen, men jeg kan bedre lide at lave lag af kødsovs, bechamel, pasta osv.

  2. Kristian siger:

    Du bliver nød til at forklare meningen med løget, hvis det er for at give smag, ville det så ikke være bedre at dele løget yderligere i mindre dele?

    • admin siger:

      Meningen med løget er at give en smule løg smag til bechamelen. Der er mange muligheder når det kommer til bechamel og i sidste ende handler nok bare om at finde den opskrift som du kan lide. Jeg deler normalt løget i to og lader det koge med. Det giver en svag smag af løg i sovsen som jeg godt kan lide. Er du til mere løg power, kan du sagtens snitte det find og måske endda blende det i sovsen bagefter (soubise). Jeg kender flere der arbejder videre med bechamelen på andre måder (f.eks. mornay). Kvalimad har en rigtig god gennemgang af de forskellige typer.

  3. Zaira siger:

    Hej jeg vil gerne prøve denne opskrift på lørdag hvor jeg har inviteret folk hjem. Men jeg ville høre da jeg skal lave rigtig meget kan jeg lave kødsovsen dagen før. Eller lndre det på smagen?

    • admin siger:

      Hej Zaira. Du har jo nok allerede prøvet dig frem, men du kan sagtens lave kødsovsen dagen i forvejen. Husk at du skal smide resten ud efter at have varmet kødsovsen op anden gang.

  4. Henning siger:

    Jeg hakker masse af løg i sovsen, og også en del champignon, det får vi en perfekt lasagne af, men smag og behag er jo forskelligt, jeg synes der er frit slag til at prøve sig frem, man skal bare sørge for at få kødsovs nok.
    Velbekommem.
    Henning

    • admin siger:

      Hej Henning. Tak for det gode tip. Jeg blander også selv forskellige ting i sovsen, men aldrig i grundopskriften. Den laver jeg i store portioner og fryser ned.

  5. AC siger:

    Det bliver kun bedre af at blive tilberedt på grill med en gang røg. Her mener jeg selve tomatsovsen og lasagnen. Nogle gsnge tilsættes grøntsager og havregryn. Det mætter mere. Men fin site 👍

    • admin siger:

      Hejsa. Er det selve tomatsovsen du tilbereder over grillen eller lasagen? Hvis det er tomatsovsen, er det så i en gryde eller hvordan griber du det an?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *