Mørbradgryde i tomatsovs


Mørbradgryde i tomatsovsMørbradgryde er en ret de fleste danskere har et forhold til. Enten som et minde fra barndommen, når Bedstemor skulle lave det fineste af det fineste, eller fra et af de mange kafeterier rundt omkring i landet. Mørbradgrydens fyld er ligger forholdsvis fast, men meningerne om sovsen er mange. Jeg har altid betragtet mørbradgryde (ej at forveksle med Vikingegryde), som en luksusudgave af Koteletter i fad, tilberedt i gryden i stedet for ovnen. Min Mørbradgryde minder derfor om koteletter i fad, dog med en bedre kvalitet af kød og en tyndere sovs.

Ingredienser

 

  • 1 svinemørbrad
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 200 g bacon i tern
  • 200 g cocktailpølser
  • 1/4 liter madlavningsfløde
  • 250 ml Verdens Bedste Tomatsovs
  • 250 ml kyllingefond
  • Paprika
  • 2 spsk. mel
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

 

  1. Skær svinemørbrad i ca. 1 cm skiver og vend dem i en blanding af mel, paprika, salt og peper og brun dem på begge sidder i en stor gryde til de begynder at tage lidt farve.
  2. Tag kødet op og svits bacon.
  3. Tag bacon op af gryden og tilsæt løg. De steger et par minutter hvorefter champignon tilsættes.
  4. Efter et par minutter, tilsættes tomatsovs og kyllingefond.
  5. Når retten er kogt op og sovsen ensfarvet, smages den til med salt og evt. mere peber. Så tilsættes kød og bacon hvorefter der skrues ned.
  6. Hele herligheden småsimrer i 30 minutter.
  7. Tilsæt fløden og kog op under omrøring. Tilsæt cocktailpølser når retten koger og lad et småkoge i 5 minutter.

Tip: Serveres med kartoffelmos, ris eller kartoffelbåde.

Print denne opskrift

1 kommentar »

  1. Helene siger:

    Virkelig lækker mørbradgryde! Min mand var helt salig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *